lauantai 9. helmikuuta 2013

Blogi avattu!

Tervehdys, tulevat lukijani! Så hyggelig!

Tämä on ensimmäinen blogini koskaan, ja ensimmäinen kerta, kun kirjoittelen julkisesti sanoja, sanontoja norjaksi. Odotettavissa onkin hienoista säädöntarvetta molemmissa, sekä ulkoasussa, että sisällössä, mutta sehän tekee hommasta vain autenttisempaa. Ikke sant?

Blogini alkaa Suomessa. Tämä on matkani puhetaidoilta kangistuneen kouluruotsini pohjalta kohti norjan mongerruksen saloja. Tämä on matkani koiran ja muuttokuorman kanssa Helsingistä Osloon, rakkaan mieheni luo. Tämä on matkani unelmieni maisemiin, vuonojen ja tuntureiden maahan, toiseen skandinaaviseen pääkaupunkiin, aivan uuteen kulttuuriin. Matka villapaidan, suksien ja Black Metallin kotimaahan.

Muuttoa odotellessa kartoitan tietouttani Norjasta, sen mitä siihen koto-Suomessa asuessa on mahdollisuus, ja opiskelen tietty kieltä. Tallennan blogiin, mitä olen oppinut, minkä haluan muistaa, mihin haluan myöhemmin tutustua, mihin haluan palata tarvittaessa "pikahaulla". Tallennan runsaasti linkkejä, joista olennaisimmat kokoan myös blogin alle omiin bokseihinsa.

Olen luonnollisesti tosi kiinnostunut norjalaisesta kulttuurista ja kirjoittelen blogin alkuun myös Bergeniläisen Majan syyskuussa täällä Helsingissä alkaneella kurssillamme "Norsk språk og kultur" kertomia tarinoita. Tarkastelen muuttoa myös koiramme kannalta, onhan siinäkin oma puuhansa saada tämä kiilapää ensin maahan, ja sen jälkeen kotiutumaan sinne. Kaksosluonteena olen kiinnostunut... ....noh, aivan kaikesta ;) ja uskonkin että blogissa, kuten elämässänikin, hih, tulen poukkoilemaan aiheesta ja fiiliksestä toiseen. 

Blogin rakenteesta vähän. Tämä blogi olisi tullut aloittaa viime syyskuussa, kuussa, jossa varmuudella tiesin muuttavani Osloon kohti tämän vuoden kesää. Tällöin aloitin kielen, ja kulttuurin ottamisen haltuun. Tällöin Helsinkiläinen mieheni oli asunut maassa lähes vuoden, ja varmistuimme, että yhteinen kotimme tulee Osloon. Aloitan blogin muistelemalla matkaani syyskuusta tähän päivään, joten postauksia, kuvia ja linkkejä tulee runsaasti heti alkuun. Ne siirtyvät muististani, kamerastani, ja norjan kurssin lehtiöstäni tähän blogiin. Mausteen blogiin antaa jo maassa asuva mieheni, kirjoittelen myös hänen reissuistaan ja vinkkaamistaan paikoista, keskittyen ulkoiluun ja urheiluun. Hänen tri-treenaajan bloginsa on osoitteessa http://projectironman2012.blogspot.fi/ Norjassa blogi jatkuu arjen päivityksillä.

Tervetuloa matkalleni mukaan! Tervetuloa hankkimaan niin tarpeellista, kuin nice-to-know -tietoa, ja ihastumaan Norjaan kanssani! Ehkä voin blogillani auttaa toisia muuttolintuja matkaan :) Sekin on mukava ajatus, että suku ja ystävät voivat kurkata arkeemme FB:n lisäksi myös blogissa <3


Tämä kuva on otettu Nordstrand/Ekeberg alueen rinteiltä, kohti Oslofjordenia, ja ihastuttavia pikkusaaria Ulvøya, Malmøya ja Ormøya katso kartalta!

Tämä oli minulle paikka, jossa taivas näytti olevan korkeammalla, kuin koskaan elämässäni missään. Paikka, joka tuntui rauhalliselta, kodikkaalta, jylhältä. Hetki, jolloin ajattelin, kjære Oslo, pakkasen purressa poskiani. Oli talven kylmin päivä, ja me kävelimme tuntitolkulla Osloa läpi etsien omaa naboa. Päätimme vuokrata ensimmäisen yhteisen Norjan kodin näiltä nurkilta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti