perjantai 31. toukokuuta 2013

Pieniä retkiä luontoon

"Gå på tur". Mennä retkelle. Käsite tulee tutuksi  Norjassa jo ensimmäisinä päivinä, sitä et voi välttää. Helpoiten retkeily hoituu kylttejä ja valmiita merkkejä maastossa seuraillen. Opasteidenbongaus aloitetaan, kun astutaan ratikasta tai metrosta ulos :)


Retkeily Oslolaisittain voi olla työpäivän päätteeksi metsään pujahtamista, päämääränä vaikkapa nuotiopannukakun paisto ja maisemien ihailu. Turilla voit myös yöpyä metsässä esim. DNT-hyttenissa, (pientä jäsenmaksua vastaan saat ikioman avaimen DNT:n mökkeihin), tai vaikkapa teltassa ihanan pikkujärven rannalla tai kiipeilykallion kupeessa.  Retkiä norjalaiset tekee jalkaisin, maastofillarilla tai suksilla. Reittejä on lukemattomia ja ne ovat erinomaisesti merkittyjä. Voit tehdä vaikkapa DNT-hyttanilta toiselle hyppelyä, etkä ehdi koskaan jokaisessa yöpymään. Näistä enemmän myöhemmin ;)


Den Norske Turistforening (DNT) 
on Norjan suurin "friluftslivsorganisasjon" yli 245.000 jäsenellään. Yhdistyksen perusti 21. tammikuuta 1868 Thomas Heftye. Yhdistys järjestää mm. yhteisvaelluksia, kursseja, ylläpitää merkittyjä reittejä, ylläpitää mökkejä jäsenilleen... Aivan loistavaa toimintaa, johon osallistut pikkurahalla!


DNT Oslo og Omegn, Storgata 3, 0155 Oslo

Kaikki DNT:n mökit ja reitit löydät DNT:n webbisivuilta

Bli medlem, tule jäsenekse! turistforeningen -jäsenyys


Pikkuturit toukokuussa
Me maistelimme luontoa ja retkipolkuja lähistöllä, Nordmarkan helmoilla. Polkujen alkuun pääsi minuuteissa julkisilla (!), joten todellakaan suurempaa numeroa ei tarvitse vaellushetkestä tehdä. Valter on kolunnut metsiä enemmänkin pyörällä, lenkkeillen ja suksilla, mutta minullehan tämä on uutta ja ihanaa <3 Odotan jo talvea ja hiihtoretkiä Nordmarkan hytteneille!

Tällaisia hetkiä koimme toukokuun retkillämme:





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti