tiistai 14. tammikuuta 2014

Karavaanari, karavaa-nari!

Viikonlopun lumettomuus ja kivojen tapahtumien puute ajoi meidät Karavaanikauppaan.

Unelma liittymisestä tuohon teidentukkojen iloiseen joukkoon on lähellä toteutumistaan. Lause, jota en uskonut sanovani koskaan.


Olemme katselleet sivusta karavaanarielämää trireissuilla, sekä piipahtaneet harvakseltaan kaupoissa ja messuilla. Enemmän tai vähemmän naureskellen. Näköjään siedätys on tehnyt tehtävänsä, sillä tällä kertaa vaunut näyttäytyivät meille oivina kesäasuntoina renkailla. Ilman hihitystä. Vaunuakin parempi hankinta reissupeliksi olisi toki matkailuauto, mutta se ei nyt ole ajankohtaista, vähäisen käytön ja erityisesti pitkän hintansa puolesta. Vaunun saa suht edullisesti, jopa uudenkin, jos pitäytyy alle 7 metrisessä ja välttelee kalleimpia merkkejä. Pituuden lisäksi huomioon tulee ottaa tietysti paino, sitä saisi nykyisellä autollamme vedettynä olla maksimissaan rapiat 1 300 kg. Painorajan ylittyessä, tulisi ajaa seuraava kokoluokka ajokorttiin. Norjan haastavat tiet ja meidän kokemattomuus karavaanikuskeina rajoittavat osaltaan valintaa pienempään vaunuun, jolla harjoitella.

Meidän vaunumme
Jäämme pohtimaan mallia vielä, vakavan harkinnan alla on nelisen vaunua, joista valita. Mieluiten ostamme viime vuoden mallin, joka on hyvässä tarjouksessa. Myyjän mukaan ne kaikki katoavat vilauksessa maaliskuussa. Se pitää paikkansa. Kokemuksiimme pohjaten, kevättä kohden hinnat nousee ja uudenveroiset käytetyt pikkuvaunut ovat vähemmistössä. Puhumattakaan myymättömistä edellisen vuoden malleista.

Ellemme herää tästä karavaanaripsykoosista, niin tuleva vaunumme voisi olla vaikkapa tämä malli Adrialta (kuvat myynti-ilmoituksesta):






...ja se miehen ilme, kun ääneen mallasin hirvi- ja poroaiheisia sohvatyynyjä verhojen vaihdon lisäksi, sekä ihastelin hyvää kampaustilaa, joka on erotettu pikkukylppäristä...

Kesäisistä mietteistä takaisin tähän hetkeen
Osloon on alkanut muodostumaan kiva pikku lumipeite, kuten uutisten mukaan Helsinkiinkin. Sopivasti sähköpostiin kilahtikin kutsu Oslon Suomi-seuran vuotuiselle hiihtoretkelle, joka järjestetään lauantaina 25.1. Harkitsemme osallistumista. Pidän ajatusta suomen puhumisesta jonkun toisenkin, kuin Valterin kanssa, melkoisen mukavana. Lisäksi itse hiihtoreitti on hyvin valittu. Oslolaiseen tapaan reitti alkaa metroasemalta ja matkalla piipahdetaan DNT:n hyttanilla kahvilla, makkaraa, hillo-kuttujuustoleipää tai pullaa puraisemassa.

Tammikuun tapahtuma: Hiihtoretki sään salliessa


Tervehdys hiihtokansa, siinä toivossa, että Oslon alueelle tulee lähiaikoina lunta, järjestää Suomi-Seura Oslo tammikuun tapahtumana ensimmäisen vuotuisen hiihtoretken. Kokoonnumme Frognerseterin T-Bane-asemalla lauantaina 25.1 kello 9:43 ja lähdemme hiihtämään kohti pohjoista. Aluksi suuntaamme kohti Kobberhaughytteä, jossa mahdollisuus pitää tauko. Kobberhaughytteltä voi oikaista Ullevålseterin kautta Sognsvannille, jolloin matkan pituudeksi tulee noin 16-17 km. Rohkeat ja voimakkaat jatkavat kohti Kikutstuaa, josta kaakaon ja vohveleiden jälkeen lähdemme kohti Sognsvannia Ullevålseterin kautta. Matkan pituus tulee olemaan noin 28 km riippuen reitin valinnasta. Mukaan kannattaa ottaa hieman vaihtovaatetta, ja pientä evästä kaiken varalle vaikka reitti kulkeekin usean hiihtomajan kautta. Ilmoittautumiset Paavolle pkahonen(at-merkkitähän)gmail.com tai Satulle maanantaihin 20. tammikuuta mennessä.

Suomi-Seura Oslo
DNT:n Kobberhaughytta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti