maanantai 27. tammikuuta 2014

No mutta itse Mietaan Jussihan se siinä!

Viikonlopun VG, paikallinen Iltapulun & Hesarin sekoitus, tarjoili aukeamallisen verran hyvää Suomesta, Juho Iisakki Miedon haastattelun suoraan Kurikkalaisesta saunasta!


Itse haastattelussa jutellaan mm. hänen ajastaan kansanedustajana (2007-2011), ja mietteistä koskien treenaamista ja kilpaurheilua. Mietaa arvelee norjalaisten huippunaishiihtäjien yltävän tavoitteisiinsa, koska ovat maalaistalossa kasvaneita. Haastattelussa sivutaan myös dopingia, päihteitä ja Matti Nykäsen kohtaloa. Mietaa sanoo arvostavansa edelleen Mattia ihmisenä ja olleensa järkyttynyt Lahden 2001 doping-skandaalista, sekä surevansa erityisesti ison osan syyllisyydestä ottaneen Mika Myllylän kohtaloa.

Haastattelu on lämpimään ja ihailevaan sävyyn tehty, runsaalla huumorilla värittäen.

"Lämpö on niin intensiivistä, ettei hengittäminen ole enää mahdollista. Mutta Juha Mieto (64) - ehkäpä Olympia-historian katkerimpien tappioiden mies - heittää edelleen löylyä kiukaaseen." "Hetken päästä hän on yksin tulikuumassa saunassa. Huutonaurun ja raikuvan "perkeleen" siivittämänä mies hakkaa itseään märällä koivuvihdalla". "Muutaman minuutin kuluttua astuu tuo lähes kaksimetrinen jätti ulos. Hän höyryää. Nyt on peseytymisen aika. Hän kävelee valtavilla jaloillaan (kengännumero 51) avantoon. Hän repii aukon jääpeitteeseen ja pujahtaa sisään". "Uusi karjaisu. Sitten hän hymyilee parrassaan."  "Täällä Etelä-Pohjanmaan syvissä suomalaismetsissä on kohtalaisen paljon karhuja. Niiden on täytynyt häipyä kauemmas jo aikaa sitten."


 "Den evige Mietoer, Ikuinen Kakkonen"


Artikkelin lopuksi vielä listattuna Mietaan katkerat tappiot mitalijahdissa, sekä sivulla toki saavutetut mitalisijatkin.

Meidän Mietaamme...


...ja talvisen suomalaista tunnelmaa antavat kolmen karhun Retki-hikilaudat!



2 kommenttia:

  1. Olipas mielenkiintoinen postaus jälleen! Kiitos.
    Tervehdys Ruijasta!

    VastaaPoista
  2. Kiitti, ja terkut takaisin Ruijan suuntaan!

    Kyllähän sitä aina suomalaisena ulkomailla miettii, että mitähän nämä meistä ajattelee. Kärppänä bongailen mediasta Suomi-juttuja. Tämä oli kyllä superhauska :D

    Aika vähänhän täällä Suomesta kirjoitellaan. Eniten oon lukenut "pakkoruotsi" -aihepiiristä ja Pisa-tuloksista. Syy on luonnollisesti kielimuuri. Näyttäis, että täällä seurataan ruotsiksi kirjoitettuja uutisia Suomesta, sehän on helppoa norjalaiselle, muttei tehdä paljoakaan henkilöhaastatteluja, varsinkaan äidinkieleltään suomalaisista.

    Harmi, Suomella olisi kovin paljon hyvää, jota tuoda esille näitten iänikuisten viinojen ja pakkoruotsien sijaan :(

    VastaaPoista