sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Yksi mukavimmista viikoista lusittu, nyt saunaan

Mennyt reilu viikko on ollut kerrassaan mainio. Jännitystä ja hienoja elämyksiä. Uusia asioita ja uusia tuttavuuksia.

Kirkkaasti parhaat fiilikset irtosivat Olympiamitaleista. Erityisesti Suomen lätkätaival oli kuumottavaa seurattavaa. Ensin masensimme Venäjän (3-1) ja suht tasaväkisen, hävityn Ruotsimatsin (1-2) päälle pudotimme USAn upeilla lukemilla 5-0. Siis 5-0. 5-0!

Ylistystä sataa etenkin ruotsalaisilta ja amerikkalaisilta. Jokainen varmasti tietää, miten pidettyjä NHL-pelaajamme ovat USAssa, ja miten paljon etenkin Teemu Selännettä arvostetaan kaikkialla, missä laji on tunnettu. Hänen ennätyksensä tekevät hänestä monen mielestä kaikkien aikojen parhaimman jääkiekkoilijan. Tämä ottelu oli Teemulle viimeinen Leijona-paidassa. Mies on ansainnut kaiken sen huomion, mitä hänelle mediassa osoitetaan. Saimme nauttia voitetuissa otteluissamme myös mm. Stanley Cup -voittaja (2010-2011 Boston Bruins) Tuukka Raskin työskentelystä maalilla. Mahtavaa seurattavaa etenkin se nollapeli USAa vastaan, jossa torjuntoja peräti 27, kaksi niistä Patrick Kanen rangaistuslaukauksia. Mahtava elämys, kiitos Leijonat. Hats off to Team Finland! 




Viikko sitten perjantaina olimme jälleen Suomi-Seura Oslolaisten kanssa liikkeellä. Tällä kertaa keilaamassa Oslo Bar & Bowlingissa, Youngstorgetin vieressä osoitteessa Torggata 16. En ollut keilannut sitten 90-luvun, joten alun taaplasin huolella, kunnes tulikin kaatoja toisensa perään! Kjempekiva ilta, jota jatkettiin tuopposilla mukavassa seurassa.



Keilabaarista jatkoimme matkaamme Youngstorgetin läpi kohti erästä irkkuhenkistä baaria. Matkalla piipahdimme tämännäköisessä liikkuvassa kulttuuriladossa. Valitettavasti se oli tupaten täynnänsä ja me janoiset emme malttaneet jäädä jonoon seisomaan. Kyseessä on Naustet & Lanternen luomus, "Mobilt kulturhus", joka on juuri nyt pystytetty Oslon keskustaan. Ulkomainoksesta poiketen, nettisivujen mukaan tämä on täällä 1.3. saakka, ja avoinna joka päivä klo 12 - 01.30. Lato sisältää Baari-Klubi-Konserttisali-Sauna-Galleria-pop up Market -yhdistelmän, rentoon Afterski-henkeen. Aikaisemman hiihtoreissumme päätteeksi muutamat Seuralaiset olivatkin testanneet saunan ja kehuivat löylyjä. Tässä vielä FB-sivut.



Baari Naustet vasemmalla ja Lanternen lokaali oikealla. Välissä lämpöä iltaan tuova avotuli.

Lauantaina vietimme Valterin synttäreitä tähän mennessä upeimmalla keikalla, jonka täällä olemme kokeneet. Aivan kuin Kvelertak ei olisi jo yksin tarjonnut riittävästi riemua iltaan, oli kiertueella mukana mahtava koomikko Dag Sørås. Kvelertak ja koomikko. Kyllä, tämä on niin norjalaista. Vastaavaa yhdistelmää olisi mahdoton kuvitella Helsingin areenoille. Ja aivan kuin tämäkään ei olisi jo meille riittänyt, nousi lavaa kuumentamaan Dagin jälkeen uskomattoman energinen The Good The Bad and The Zugly. Mulle tämä räimepunkryhmä oli aivan uusi tuttavuus ja odottelenkin innokkaana seuraavia esiintymisiä. Kiertueen Oslolainen näyttämö oli Rockefeller-klubi. Tässä makupaloja keikalta, valitan äänenlaatua, istuin nimittäin kolmannessa kerroksessa lattialla suoraan ison myllyn edessä. Ilta oli silkkaa nautintoa, tätä lisää, etenkin vuonontuoksuista Kvelertakia.

Kvelertak <3



The Good The Bad and The Zugly



Viime sunnuntai vierähtikin lepäillessä ja Tarmon kanssa ulkoillessa. Piipahdin illasta rentoutumassa Bislet Badenin löylyissä ja pakkailin laukkuun ruisleipää evääksi ekaan koulupäivään. Koulu on sujunut kivasti, on ihanaa snakata norjaa erilaisilla murteilla puhuvien norskien kanssa ja ylipäätään tavata uusia tyyppejä. Viikot on nyt vaihteeksi mukavan rentoja ja taloushallinnon sanavarasto karttuu huimaa tahtia. Olen tyytyväinen, ihan parasta jaksoa pitkään aikaan menossa.

Kunhan tuo Ruotsi on ottanut riittävästi käkättimeen Kanadalta, palaan Bislet Badenin löylyyn. Oho, no nyt näyttää uutistarjonnan mukaan siltä, että siellä Sveduissa on doupattu ykköshyökkääjä Suomesta selvitäkseen. Hyi-hyi.

Huomenna suuntaamme koulu- ja työpäivän päätteeksi Oopperaan, Lucky me. Riemua viikkoon kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti